Ändra beslutet så seniorerna kan gympa i Fyrishov

Märkligt att kommunen inte har råd med att ha subventionerad hyra för seniorer i en av kommunen ägd lokal, skriver Lars O Ericsson.

Nu är det dags igen med den helt galna situationen att den så kallade subventionerade hyran i idrottshallar i Uppsala som Idrotts- och fritidsnämnden hanterar inte räcker till att subventionera alla timmar i kommunens stora anläggning Fyrishov! Känns problemet igen? Ja visst, under många år fram och tillbaka har detta problem varit ett faktum och nästan alltid är det just Fyrishovsanläggningen och dess föreningar som drabbas. 

En av de föreningar som drabbas nu är Uppsala Gymnastikförening som tidigare betalat 170 kr per timme för lokalen dom bedriver fysisk aktivitet/motionsgymnastik i och som nu ökar dramatiskt till nästan ett tusen kronor (995 kr) per timme! I detta fall är det dessutom seniorer som drabbas och precis som en av ledarna pekar på så är risken stor att halva gruppen slutar om deltagaravgifter också ökar dramatiskt. Gymmix-verksamheten har hållit till på Fyrishov i mer än 20 år och förutom den fysiska verksamheten så är det även stor social kontakt mellan deltagarna, vilket också är viktigt. 

Det är skandal att man åter behandlar kommunens stora anläggning Fyrishov och dess föreningar på detta sätt. Det räckte och blev över när kommunen lade ned de i Fyrishov så populära seniorluncherna just där vilket medförde att Svartbäcken och Tuna Backar med omnejd saknar seniorlunchställe där god mat för en subventionerat belopp kunde serveras och även där utgöra en stor social funktion. Det känns helt givet att ändra beslutet så att Gymmix-verksamheten kan fortsätta för dessa seniorer. 

Måla övergångsställe i Uppsala i pridefärger för 800 000 kronor det har man råd med men inte att ha subventionerad hyra för seniorer i en av kommunen ägd lokal! Låter som ett skämt men tyvärr är det dagens sanning. Detta måste rättas till omgående i den ”äldrevänliga kommunen” !

Lars O Ericsson, styrelseledamot

Lämna en kommentar