Tomten på Portalgatan

För flera år sedan så fick NCC i uppdrag av Uppsalahem att uppföra bostäder på den aktuella tomten på Portalgatan. Anledningen till att den fortfarande står obebyggd är att Uppsalahem annullerade sin beställning pga bristande efterfrågan och tveksam ekonomi. Uppsalahem har idag inga nybyggnadsprojekt på sin hemsida.

Noterbart är det är inte första gången som Uppsalahem hoppar av ett pågående projekt och i Rosendal har de gjort samma sak. Då gällde det en markanvisning från kommunen.
Det finns just nu pausade projekt i Bäcklösa och där gäller det Bonava , HSB och JM
På Strandbodgatan framgick det nyligen i UNT att Vasakronan tar paus med att riva för befintlig bebyggelse för att bygga nya bostäder.

Riksbyggen har tomt på Råbyleden som stått tom sen 2017. På Väderkvarnsgatan står det också sen flera en tomt bakom ett plank med okänd status och i nuläget okänt vem som är ägare
Finns många fler exempel men detta visar klart att det finns varken efterfrågan eller ekonomi för att inom överskådlig tid bygga flerbostadshus i Uppsala.

Tommy Karlsson, medlem

1 svar på ”Tomten på Portalgatan”

  1. Med tanke på hur mycket Uppsalahem år efter år begär i hyreshöjning (ibland mer än privata och andra jämförbara städer) och vilka ockerhyror det blir i nyproduktion så kan det knappast vara olönsamma för UHAB att bygga!
    Samt att man stoppar underhållet i många befintliga områden och sedan begär hyreshöjning sim innebär renovräkningar!
    De hyror de får in under stoppat underhåll borde räknas av i samband med renoveringar!

    Att UHAB har en osynlig styrelse som uppenbarligen inte ger tjänstemännen direktiv om rimliga hyror är skandal, men arvodet lyfter styrelsen trotts det!

    Svara

Lämna en kommentar