Öka bemanningen i vården

Regionens styrelse och sjukhusstyrelsen (M-C-KD-L-MP) måste omgående ta bladet från munnen och detta valår tala rent ut om kommande besparingar. Det anser Lars O Ericsson, Utvecklingspartiet Demokraterna.

Ligger tidigare beslut om att spara personal på Akademiska sjukhuset för hela 400 miljoner kvar? 

Insändaren i UNT den 25 april av sjuksköterskan Isabelle Gustafsson vittnar om problemen och att det enda som kan lösa krisen är fler kollegor. Många andra har vittnat om samma sak, gäller all typ av vårdpersonal, även läkare på akutmottagningen till exempel. 

Frågan är högaktuell på många sätt och dagens regionstyre måste rätta till eländet på Akademiska sjukhuset och meddela väljarna hur det blir efter valet. Det senare måste även oppositionspartierna S-V och SD göra. Inte minst S-V som haft fingrarna i denna syltburk under många år och medverkat till att det är personalproblem med till stora delar utsliten personal. 

Precis som Isabelle Gustafsson säger så är det mycket hög tid att öka bemanningen. Att prata om att öka kompetensen på medarbetarna är inte fel men detta måste kompletteras med fler händer och fötter i vården, inte färre.

Lars O Ericsson, Styrelseledamot

Lämna en kommentar