S-L-MP köper Vänsterpartiets stöd för pengar som behövs för att bekämpa pandemin

Det är inte rimligt att Vänsterpartiet får extra kommunalrådspost och mer resurs för politiska sekreterare! Det är heller inte rimligt att Miljöpartiet och Liberalerna har två kommunalråd! Antalet kommunalråd blir nu minst 12 stycken!

År 1991 minskade de borgerliga partierna antalet kommunalråd i Uppsala från 7 till 5 i samband med att kommunens ekonomi sanerades. Att det nu blir hela 12 kommunalråd undrar jag till vilken nytta för skattebetalarna i kommunen det är? Angående ytterligare kostnader för extra kommunalråd och politisk sekreterare så handlar det om miljoner fram till valet nästa år. Pengar som gladeligen behövts till exempel inom äldreomsorgen som Vänsterpartiet säger sig värna om.

Vänsterpartiet och privatiseringsförslag kontra kommunal regi inom t.ex äldreomsorgen. V tycker att allt ska drivas av det offentliga och att invånarna kan beskattas mycket mer. Vår politik ger bättre omsorg och vård till behövande utan Vänsterns ständiga skattehöjningar.

Sakupplysning är också att Vänsterpartiet är det parti som genom åren arbetat mest konsekvent för sänkta arvoden för månadsarvoderade politiker i Uppsala kommun. Ett kommunalråds arvode är minst tre ggr så mycket som en undersköterska, med diverse tillägg också betydligt mer än så dessutom.

S-L-MP har indirekt köpt Vänsterpartiets stöd trots att V själva ofta hävdat att de är ett oppositionsparti. Vänsterpartiet har lyckats i förhandlingarna och fått mer politiska resurser och jag undrar till vilken nytta det är för skattebetalarna i kommunen?  Efter att pandemin givit med sig och många arbetsgivare kan börja andas igen så finns massor av hål att fylla igen i delvis tomma plånböcker och då behövs inte fler kommunalråd i kommunen. Den kommunala kassan kommer mycket troligt att vidkännas stora smällar de närmaste åren efter pandemin.

Detta var ett svar på insändarsvar av Tobias Smedberg 13/2 (UNT).

Lars O Ericsson, styrelseledamot.