Bryt avtalet om färdtjänsten

Så var det dags igen med nya problem inom färdtjänsten, denna gång med den största leverantören av färdtjänst i Uppsala. Företaget Trendtaxi riskerar att förlora sitt avtal att köra färdtjänst som är en för många viktig länk och den förlängda armen inom kollektivtrafiken. Körningar har utförts på ett sätt som varit fullständigt oacceptabelt menar Uppsala kommun. Sluta upp med att ”leka affär” med upphandlingar hit och dit gällande sjukvård och färdtjänst. Två Regioner, Värmland och Sörmland har redan brutit sina avtal med detta bolag.

Av flera skäl måste Uppsala kommun sluta ett avtal med det lokala stora bolaget Uppsala Taxi. Dels för att dessa taxichaufförer hittar i kommunen och dels för att stödja den lokala näringen! Det här är fullständigt löjligt helt enkelt och häpnadsväckande att till exempel så som att taxibolaget inte följer kollektivavtal och har drivit olovlig trafik i till exempel Värmland. 

Det verkar dessutom så att vissa av bolaget chaufförer inte ens hittar adresser trots GPS! Jag har träffat färdtjänstberoende personer som vittnar om att de fått visa vägen och säga stopp ”kör inte åt det hållet”. Upphandlingar av olika slag kan vara bra och effektiva att hålla ned kommunens kostnader men färdtjänst ska göras upp med Uppsalas största taxibolag.

Lars O Ericsson, Styrelseledamot